Алматы қаласы Білім басқармасының
«№155 жалпы білім беретін мектеп»
коммуналдық мемлекеттік мекемесі
Қабылдау бөлімі:
+7(727) 230-98-96
Есепші бөлімі:
+7(727) 230-97-70
eOtinish.kz
Нашар көрушілер
нұсқасы
» Правила организации питания
15
қыркүйек
2021

Правила организации питания

08.09.2021-ғы № 3-15-2/3525-И шығыс хаты
08.09.2021-ғы № 8900сл кіріс хаты
ҚАЗАҚСТАН
РЕСПУБЛИКАСЫ
БІЛІМ ЖӘНЕ ҒЫЛЫМ
МИНИСТРЛІГІ ллодлдджэдэ\

МИНИСТЕРСТВО
ОБРАЗОВАНИЯ И НАУКИ
РЕСПУБЛИКИ
КАЗАХСТАН






,
010000, Нұр-Сұлтан қаласы, «Министрліктер Үйі» 010000, город Нур-Султан, «Дом министерств»
тел.: (7172) 74-24-28, факс: (7172) 74-24-16 тел.: (7172) 74-24-28, факс: (7172) 74-24-16

___________№_________________________________

______________________________________________
Облыстардың, Нұр-Сұлтан, Алматы және Шымкент қалаларының әкімдіктері


Қазақстан Республикасы Білім және ғылым министрлігі (бұдан әрі - Министрліік) Қазақстан Республикасы Білім және ғылым министрінің 2018 жылғы 31 қазандағы № 598 бұйрығымен бекітілген Мемлекеттік орта білім беру ұйымдарында, мектептен тыс қосымша білім беру ұйымдарында білім алушыларды тамақтандыруды ұйымдастыру, сондай-ақ мемлекеттік мектепке дейінгі ұйымдарда, жетім балалар мен ата-анасының қамқорлығынсыз қалған балаларға арналған білім беру ұйымдарында, техникалық және кәсіптік, орта білімнен кейінгі білім беру ұйымдарында тәрбиеленетін және білім алатын балаларды тамақтандыруды қамтамасыз етуге байланысты тауарларды сатып алу қағидаларына (бұдан әрі - Қағидалар) қатысты келесіні хабарлайды.
«Қызмет көрсету нарығында соңғы 5 жылдағы жұмыс тәжірибесі» өлшемшарт бойынша мемлекеттік білім беру ұйымдарындағы әрбір 8 айдағы жұмыс үшін 1 баллдан қойылады.
Конкурстық комиссия алдыңғы 5 жыл үшін қызмет көрсету кезеңдерін (айларын) жинақтайды.
Әлеуетті өнім беруші бұрын жасалған шарттардың көшірмелерімен, көрсетілген қызмет актілерімен және осы шарттарды орындаудың соңғы айында шот-фактуралармен, мемлекеттік заңды тұлғалардың асханаларын мүліктік жалдау (жалға алу) шарттарының көшірмелерімен жұмыс тәжірибесін растаған кезде мемлекеттік білім беру ұйымдарындағы жұмыс тәжірибесінің әрбір 8 айы үшін баллдар қойылады.
Бұл ретте бір уақыт кезеңі ішінде бір мезгілде қызмет көрсету туралы растайтын құжаттар ұсынылған жағдайда, екі рет бір уақыт кезеңі қосылмайды.
Жұмыс тәжірибесін есептеу Қағидаларға сәйкес ұсынылған құжаттар бойынша іс жүзінде қызмет көрсету кезеңінде жүзеге асырылады.
2. «Конкурстың мәні болып табылатын тауар нарығындағы соңғы 5 жылдағы жұмыс тәжірибесі» өлшемшарт бойынша конкурстың мәні болып табылатын тауарларды жеткізудің әрбір 12 айы үшін 1 балдан қойылады.
Конкурстық комиссия өткен 5 жылдағы тауарларды жеткізу кезеңдерін (айларын) жинақтайды.
Баллдар бұрын жасалған шарттардың көшірмелерімен тауарларды жеткізу кезеңін көрсетіп, осы шарттарды орындаудың соңғы айы үшін тауарларды қабылдау-беру актілерімен расталған отырып, әрбір 12 ай жұмыс тәжірибесі үшін қойылады.
Жоғарыда көрсетілген мәселелер бойынша келіп түскен өтініштерге байланысты Министрлік бұл ақпаратты Қағидаларға сәйкес конкурстық рәсімдерді жүзеге асыратын мемлекеттік органдар мен ұйымдардың назарына жеткізуді сұрайды.


Вице-министр Б. Асылова










































А. Абельдинова, 742146




ҚАЗАҚСТАН
РЕСПУБЛИКАСЫ
БІЛІМ ЖӘНЕ ҒЫЛЫМ
МИНИСТРЛІГІ ллодлдджэдэ\

МИНИСТЕРСТВО
ОБРАЗОВАНИЯ И НАУКИ
РЕСПУБЛИКИ
КАЗАХСТАН






,
010000, Нұр-Сұлтан қаласы, «Министрліктер Үйі» 010000, город Нур-Султан, «Дом министерств»
тел.: (7172) 74-24-28, факс: (7172) 74-24-16 тел.: (7172) 74-24-28, факс: (7172) 74-24-16

___________№_________________________________

______________________________________________

Акиматы городов Нур-Султан, Алматы, Шымкент, областей


Министерство образования и науки Республики Казахстан (далее – Министерство) относительно разъяснения приказа Министра образования и науки Республики Казахстан от 31 октября 2018 года № 598 «Об утверждении Правил организации питания обучающихся в государственных организациях среднего образования, внешкольных организациях дополнительного образования, а также приобретения товаров, связанных с обеспечением питания детей, воспитывающихся и обучающихся в государственных дошкольных организациях, организациях образования для детей-сирот и детей, оставшихся без попечения родителей, организациях технического и профессионального, послесреднего образования» (далее - Правила), сообщает следующее.
1. По критерию «Опыт работы на рынке услуги за предыдущие 5 лет» выставляется по 1 баллу за каждые 8 месяцев работы в государственных организациях образования.
Конкурсной комиссией суммируются периоды (месяцы) оказания услуги за предыдущие 5 лет.
Баллы выставляются за каждые 8 месяцев опыта работы в государственных организациях образования при подтверждении потенциальным поставщиком опыта работы копиями ранее заключенных договоров, актами оказанных услуг и счет-фактурами за последний месяц исполнения данных договоров, копиями договоров имущественного найма (аренды) столовых государственных юридических лиц.
При этом в случае предоставления подтверждающих документов об оказании услуги одновременно в течение одного периода времени, дважды один период времени не суммируется.
Расчет опыта работы осуществляется за период фактического оказания услуги в соответствии с представленными документами согласно Правил.
2. По критерию «Опыт работы на рынке товаров, являющихся предметом конкурса, за предыдущие 5 лет» выставляется по 1 баллу за каждые 12 месяцев поставки товаров, являющихся предметом конкурса.
Конкурсной комиссией суммируются периоды (месяцы) поставки товаров за предыдущие 5 лет.
Баллы выставляются за каждые 12 месяцев опыта работы при подтверждении копиями ранее заключенных договоров с указанием периода поставки товаров, актами приема-передачи товаров за последний месяц исполнения данных договоров.
В связи с поступившими обращениями по вышеуказанным вопросам, Министерство просит довести данную информацию до сведения государственных органов и организаций, осуществляющих конкурсные процедуры в соответствии с Правилами.


Вице-министр Б. Асылова








































Абельдинова, 742146

Осы беттің QR-коды:
QR-код этой страницы: